Antena 3 CNN Actualitate 160.000 de pensii au fost recalculate în mai puțin de 2 săptămâni, anunță Ministrul Muncii

160.000 de pensii au fost recalculate în mai puțin de 2 săptămâni, anunță Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat sâmbătă că 160.000 de dosare de pensii au fost deja evaluate la nivelul întregii țări.

160.000 de pensii au fost recalculate în mai puțin de 2 săptămâni, anunță Ministrul Muncii
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2021   •   17:23

”160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers”, a scris sâmbătă pe Facebook ministrul Muncii.

Raluca Turcan susține că activitatea din teritoriu se desfășoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate, lucru confirmat în cadrul vizitelor pe care le-a făcut la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5 din București.

”De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanțarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităților curente și a procesului de evaluare”, a mai scris Turcan pe rețeaua de socializare.

❗️160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui...

Publicată de Raluca Turcan pe Vineri, 12 martie 2021

Potrivit ministrului, colectarea tuturor datelor necesare, prin softul de care ministerul dispune, va permite ca toate cele 5 milioane de dosare de pensii să fie supuse recalculării într-un timp foarte scurt.

Raluca Turcan, despre tăierea salariilor bugetarilor: "Să tai nu e greu, să fie foarte limpede"

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat joi că aproximativ 35.000 de angajați din sistemul public beneficiază în prezent și de pensie.

Întrebată de jurnaliști câți bugetari au și pensii, și salarii, Raluca Turcan a spus că e vorba de aproximativ 35.000 de persoane.

”Despre persoanele în sistemul public, în momentul de față pot spune că există aproximativ 35.000. Spun aproximativ pentru că sistemul de apărare şi ordine publică au propriul sistem de contributivitate şi informaţiile nu sunt în totalitate cunoscute. (...) În momentul în care această lege intră în vigoare vom vedea câte contracte de muncă se suspendă”, a mai spus ministrul.

Citiți și: Raluca Turcan: Aproximativ 35.000 de bugetari primesc și pensie, și salariu

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close