Antena 3 CNN Actualitate Cu cât ar putea creşte pensiile şi salariile. Anunţul făcut de ministrul Muncii despre pachetul socio-economic

Cu cât ar putea creşte pensiile şi salariile. Anunţul făcut de ministrul Muncii despre pachetul socio-economic

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, astăzi, în exclusivitate la Antena 3, că salariul minim pe economie trebuie să crească, iar pensiile ar trebui să fie majorate de la 1 ianuarie cu mai mult de 5%, cât prevede actuala legislaţie.

Cu cât ar putea creşte pensiile şi salariile. Anunţul făcut de ministrul Muncii despre pachetul socio-economic
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    28 Aug 2022   •   11:09

PSD urmează să prezinte un nou pachet social săptămâna viitoare, în reuniunea anuală premergătoare sesiunii parlamentare de la mare.

Potrivit unor surse, una dintre măsurile luate în calcul este majorarea salariului minim, până la 2.850 de lei, sau chiar 3.000 de lei.

Totodată, pensiile ar putea creşte de la 1 ianuarie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări legat de majorarea salariului minim pe economie şi a pensiilor.

"Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului, să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat, suntem pe construcţia finală. Vom anunţa în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă. De alfel, eu cred că cetăţenii români s-au obişnuit ca atunci când PSD este la guvernare, grija pentru cetăţeni, pentru mediul de afaceri, pentru că nu vom avea doar un pachet social, vom avea un pachet socio-economic. Vom gândi măsuri cum am gândit şi până acum, echilibrate, împărţite între pachetul social şi pachetul economic. Cea mai bună protecţie socială pentru o persoană aptă de muncă este existenţa unui loc de muncă.

În acest pachet avem şi măsuri sociale şi măsuri economice. În primul rând, grija noastră a fost îndreptată către preţurile din energie, astfel încât populaţia, pentru iarna 2022-2023 să nu aibă preţuri modificate. Vorbesc de consumatorii casnici. Specialiştii noştri au lucrat pe astfel de schemă, au prezentat o parte în coaliţie. Vom avea discuţiile finale, asta a fost o grijă, să ne asigurăm că traversăm cu bine această iarnă.

Marius Budăi, despre majorarea salariului minim pe economie

Nu o să confirm sau să infirm cifre, o să spun doar că da, am avut discuţii şi despre salariul minim. Considerăm că salariul minim trebuie să crească în România. Am pus în primă fază la dispoziţia mediului de afaceri, acei 200 de lei netaxabili, posibiltatea majorării salariului minim, fără o cheltuială suplimentară, fără nicio taxare din partea statului român (...)

Marius Budăi, despre majorarea pensiilor

De la 1 ianuarie 2022 am avut o majorare a pesiei minime cu 25% şi o majorare a punctului de pensie cu 10%. Noi în PSD am discutat şi vom propune coaliţiei o majorare mai mare decât formula din lege, care ar fi trebuit ca acum să fie majorate pensiile cu în jur de 5,1%. Vom anunţa în curând cu cât se vor majora exact", a declarat ministrul Muncii, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi
x close