Pensii speciale pentru parlamentari. Firea: PSD nu susţine acest proiect. Parlamentarii nu trebuie să beneficieze de niciun fel de privilegiu

de S.T.    |    09 Dec 2014   •   20:48

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Partidul Social Democrat nu susţine proiectul deputatului Anghel Stanciu privind pensiile speciale pentru parlamentari.

"Din punctul nostru de vedere, acest proiect de lege nu are niciun motiv să fie susţinut. Cu alte cuvinte, Partidul Social Democrat nu va susţine un astfel de proiect de lege. Considerăm că parlamentarii nu trebuie să beneficieze de niciun fel de privilegiu, ci trebuie să fie consideraţi ca şi ceilalţi cetăţeni", a spus Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, în emisiunea "La Ordinea Zilei".

"Era normal, cred eu, fiind o lege atât de importantă, ca iniţiatorii să se consulte şi cu grupurile noastre parlamentare, pentru că în cazul unui proiect de lege există o idee care ţine de tehnică legislativă şi o opinie politică. Aşadar, decizia politică a PSD este că nu susţine acest proiect de lege şi, cu siguranţă, nu-l va vota", a mai spus Gabriela Firea.

Deputatul Anghel Stanciu, cel care a iniţiat legea pentru a reîntregi pensiile parlamentarilor, a spus, după declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al PSD, că "este punctul de vedere al doamnei senatoare Gabriela Firea, care are un mandat, eu am şase".

Vă amintim că ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la Parlament, că Guvernul nu susţine introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari, ea opinând că este "absolut necesar” să existe un sistem unitar de pensii care să nu prevadă privilegii pentru anumite categorii de persoane.

Citeşte şi:

Parlamentul uriaş cere pensii uriaşe. Anghel Stanciu, despre introducerea pensiilor speciale: Se referă la cei care au primit aceste pensii şi le-au fost tăiate

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei".

x close