Antena 3 CNN Actualitate Pensii speciale pentru primari şi în 2020. Ce sume exorbitante vor primi în plus

Pensii speciale pentru primari şi în 2020. Ce sume exorbitante vor primi în plus

De la 1 ianuarie, primarii, viceprimari şi aleşii locali vor primi pensii speciale, după ce PSD a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu modificarea OUG 114 prin asumarea răspunderii Guvernului, modificare care altfel ar fi eliminat pensiile speciale.

Pensii speciale pentru primari şi în 2020. Ce sume exorbitante vor primi în plus
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Dec 2019   •   13:03

Pe 23 decembrie, Marcel Ciolacu afirma că efectele ordonanţei de urgenţă emise de guvernul Orban vor fi suspendate până la decizia Curţii.  

Guvernul acceptase amendamentul USR care amâna intrarea în vigoare a prevederilor din Codul administrativ privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari şi aleşi locali, scrie Adevarul.

Ca atare, edilii şi şefii consiliilor judeţene care au deţinut astfel de funcţii începând cu anul 1992 şi s-au pensionat deja pot depune până în primăvară cererile pentru acordarea unor indemnizaţii suplimentare pensiilor, al căror cuantum poate fi şi de 7.000 lei pe lună.  

Potrivit actului normativ, publicat de Ministerul Dezvoltării în timpul Guvernului Dăncilă, toate persoanele care, ulterior anului 1992, au deţinut cel puţin un mandat în funcţia de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al Consiliilor judeţene au drept la o indemnizaţie lunară, calculată la nivelul a 0,4% din venitul lunar înmulţit cu numărul de luni de mandat, dar nu mai mult de 144 de luni (12 ani).    

 

×
Subiecte în articol: pensii speciale
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close