Antena 3 Actualitate Legi revoltătoare pentru bătrâneţi liniştite. Parlamentarii vor să le dea cadou pensii nesimțite și primarilor

Legi revoltătoare pentru bătrâneţi liniştite. Parlamentarii vor să le dea cadou pensii nesimțite și primarilor

18 Dec 2015   •   12:56

Legi revoltătoare pentru bătrâneţi liniştite, după o funcţie pe banii noștri. După ce şi-au votat propriile pensii speciale, parlamentarii vor acum să le facă acelaşi cadou şi autorităţilor locale. 

 
Primarii, viceprimarii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au avut mai mult de două mandate ar putea primi bani în plus. 
 
Valeriu Zgonea şi Liviu Dragnea spun că măsura este justificată şi că ar încuraja integritatea aleşilor. 
 
Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor avea pensii mai mari, în funcţie de numărul de mandate. Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că edilii au nevoie de salarii mai mari pentru că şi responsabilităţile lor sunt semnificative.
 
Şi preşedintele PSD crede că primarii merită să aibă venituri cât de cât ”civilizate”. Liviu Dragnea susţine urgentarea majorării pensiilor primarilor, care urmează să fie votată luni de parlamentari.
 
Cuantumul indemnizaţiei se va acorda în limita a trei mandate şi se va calcula ca produs al numărului lunilor de mandat cu 5 % din indemnizaţia brută lunară. Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care a avut trei mandate, va beneficia de o indemnizaţie de aproape 6.500 de lei. Sorin Oprescu, fostul edil al Capitalei are un salariu de 4.700 de lei şi două mandate exercitate, pentru care va primi o indemnizaţie de aproape 2.500 de lei. Adică, în total, va avea un venit de 7.200 de lei. 
 
Şi Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 va avea o indemnizaţie de circa 3.600 de lei, calculată la salariul de peste 4.500 de lei şi la cele 3 mandate pe care le-a avut în fruntea primăriei.
 

×
Subiecte în articol: pensii speciale primar

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close