Antena 3 CNN Actualitate Pensiile vor fi majorate de anul următor! ”Cu siguranță vor crește!”

Pensiile vor fi majorate de anul următor! ”Cu siguranță vor crește!”

Pensiile vor fi majorate de anul viitor. Nu este clar, deocamdată, și cu cât vor crește. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat că acum se fac simulările.

Pensiile vor fi majorate de anul următor! ”Cu siguranță vor crește!”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    28 Iul 2022   •   08:35

În plus, Guvernul se pregătește să crească și pragul de la care pensiile sunt scutite de impozite, iar asta înseamnă bani și mai mulți pentru vârstnici. 

”Cu siguranță pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, o creștere va fi astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puțin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu, ministru al Finanțelor.  

”Trebuie să avem mandat din partea Guvernului ca la negociere procentul celebru de 9,4% din PIB să îl punem în discuție, iar din acest punct de vedere, argumentele pentru a renunța la acest procent există. Suntem într-o perioadă în care inflația a ajuns unde a ajuns, populația sărăcește și, dacă vreți, se duce în zona aceasta de sărăcie extremă. Iar dacă guvernul nu are pârghiile de creștere ale acestor venituri ale populației, atunci nu cred că trebuie să fim în situația în care să spunem că nu ne lasă Comisia Europeană pentru următorii 30 sau 50 de ani să creștem acestei pensii”, a explicat și Marcel Boloș. 

”Știți foarte bine că suntem pe locul trei sau patru la o posibilă sărăcie extremă. De aceea, până la sfârșitul anului, guvernul va trebui să ia multe mai multe măsuri complementare în această luptă cu criza energetică și cu inflația, este de părere și liderul PSD, Marcel Ciolacu.  

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close