Antena 3 CNN Actualitate Pensiile marilor actori şi artişti ai României. Cine stă cel mai bine la capitolul încasări lunare

Pensiile marilor actori şi artişti ai României. Cine stă cel mai bine la capitolul încasări lunare

După zeci de ani petrecuţi pe scenă şi în slujba publicului marii actori şi cântăreţi din Epocade Aur nu se bucură, din partea statului, de recunoaşterea cuvenită în anii bătrâneţii. Cu ce pensii trăiesc unii idntre cei mai îndrăgiţi actori şi cântăreţi români, ne spune Loredana Ştefu.

Pensiile marilor actori şi artişti ai României. Cine stă cel mai bine la capitolul încasări lunare
07 Feb 2020   •   10:04

Alexandru Arşinel, un actor îndrăgit de generatíi întregi are un venit de 7.000 de lei. Acesta este format, potrivit declaraţiei de avere conpletată în 2018, pe vremea când era director al Teatrului de Revistă, din pensia de la stat în valoare de 4.000 de lei lunar şi de pensia de revoluţionar care ajunge la 3.000 de lei.

Ceva mai bine la capitolul încasări lunare stă Ion Caramitru, actual director al Teatrului Naţional. Caramitru are o pensie lunară de 2.600 de lei şi un salariu de peste 5.100 de lei, scrie click.ro.

Florin Piersic are un venit ceva mai modest din pensii, scrie dcbusiness.ro. Maestrul are o pensie lunară de 2.000 de lei căreia i se adaugă o îndemnizaţie lunară de la Uniunea Teatrală din România în valoare de 2.700 de lei. În total, 4.700 de lei.

De la actori, trecem la cântăreţi. Veniturile lor din pensii sunt ceva mai modeste. Elena Merișoreanu are o pensie de 2.000 de lei și mai primește încă 1.000 de lei din drepturile de autor, iar colega sa de breaslă Maria Dragomiroiu primește o pensie de doar 1.200 de lei.

După zeci de ani pe scenă, Benone Sinulescu primește o pensie 1.600 de lei la care i se adaugă o indemnizaţie de merit in valoarea de 1.100 de lei, aşa că ajunge lunar la un venit de 2.700 de lei.

Pensiile marilor actori şi artişti ai României. Cine stă cel mai bine la capitolul încasări lunare

 

×
Subiecte în articol: pensii loredana stefu artisti
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close