Antena 3 CNN Actualitate Pensiile şi salariile ar putea creşte din luna aprilie

Pensiile şi salariile ar putea creşte din luna aprilie

Pensiile şi salariile ar putea creşte din luna aprilie. Decizia va fi luată după vizita de evaluare pe care FMI o va face în primăvara lui 2012. UDMR a propus ca mărirea salariilor şi pensiilor să fie inclusă în scrisoarea de intenţie către FMI, solicitare aprobată de Coaliţie.

Pensiile şi salariile ar putea creşte din luna aprilie
Sursa foto: Foto: Intact images
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2011   •   11:29

Decizia de devansare a creşterii pensiilor şi salariilor din iunie în aprilie a fost luată de liderii Coaliţiei, la propunerea UDMR. Mărirea va fi pusă în aplicare dacă evoluţia economiei reale va permite acest lucru, a declarat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, citat de Mediafax.

"Dacă evoluţia economiei reale permite, aceasta a fost propunerea UDMR, să se mute din iunie în aprilie indexarea pensiilor", a spus Pambuccian.

Potrivit acestuia, totul depinde de răspunsul pe care îl va da economia reală, anul viitor, la situaţia economiei internaţionale.

Oficialii FMI au declarat că sunt de acord cu majorări de salarii şi pensii în partea a doua a anului viitor dacă vor exista resurse bugetare.

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, joi, după întâlnirea avută cu membrii delegaţiei FMI, BM şi CE, că nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile şi salariile din sectorul bugetar.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close