Antena 3 CNN Actualitate Pensionar francez, arestat din greşeală, pentru că l-ar fi ameninţat pe Sarkozy

Pensionar francez, arestat din greşeală, pentru că l-ar fi ameninţat pe Sarkozy

Pensionar francez, arestat din greşeală, pentru că l-ar fi ameninţat pe Sarkozy
Sursa foto: Nicholas Sarkozy
29 Ian 2009   •   08:51

Un pensionar francez a petrecut şapte ore în arest, din greşeală. Asta după ce Nicholas Sarkozy a primit o scrisoare de ameninţare semnată cu numele bătrânului. În cele din urmă, poliţiştii francezi au descopeirt că nu pensionarul redactase scrisoarea, anunţă AFP.
Potrivit lui Zephir Brassart, în vârstă de 67 de ani, trei poliţişti ai brigăzii criminaliste a poliţiei judiciare din Paris au venit la locuinţa lui din Maubeuge la 22 ianuarie, la ora 06.30, pentru a-l aresta.
Domiciliul bărbatului a fost percheziţionat de poliţiştii. Aceştia au întors casa bătrânului cu susul în jos, căutând arme şi controlându-i calculatorul.
"Poliţia mi-a arătat o scrisoare scrisă la calculator cu numele şi adresa mea în josul paginii şi conform căreia îl ameninţam pe Sarkozy cu moartea, îi insultam soţia şi eram lider al unei grupări teroriste", a declarat Brassart.
"Mi s-a făcut un test ADN, mi s-au luat amprentele şi am fost fotografiat din faţă şi din profil. Au încheiat prin a mă elibera pentru că au văzut că a fost o greşeală", a adăugat pensionarul.
Reărezentanţi ai Parchetului din Paris au confirmat că brigada poliţiei criminaliste continuă ancheta pentru a-l găsi pe adevăraul autor al scrisorii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicholas Sarkozy
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close