Antena 3 CNN Actualitate Oficial: "Pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului"

Oficial: "Pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului"

Oficial: "Pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului"
03 Iul 2016   •   11:18

Șeful Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, spune că bătrânii din țara noastră primesc pensii prea mari. Într-un interviu acordat RFI, Dumitru susține că posibilitățile financiare ale bugetului sunt depășite în acest moment, iar efectele se vor vedea pe mai mulți ani, când viitorii pensionari vor primi mai puțini bani.

“Numărul de contribuabili este prea mic pentru a acoperi pensiile celor care au dreptul să primească pensie în acest moment. Ceea ce, evident, pe termen lung este o problemă. Deja este o problemă și pe termen scurt, vedem că deficitul se adâncește. Ceea ce facem noi acum este să transferăm o povară pe generațiile următoare. Poate părea cinic ce spun acum – pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului în sine iar pensionarii din viitor vor primi o pensie mai mică decât ar putea să susțină sistemul respectiv, pentru că acum se fac niște împrumuturi care vor fi acoperite în viitor.”

×
Subiecte în articol: oficial guvern pensionari pensii buget interviu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close