Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii primeşte o replică dură din partea pensionarilor. "Probabil că doamna Turcan vrea să ne ducă la cimitir!"

Ministrul Muncii primeşte o replică dură din partea pensionarilor. "Probabil că doamna Turcan vrea să ne ducă la cimitir!"

Ministrul liberal al Muncii, Raluca Turcan, a stârnit revolta pensionarilor după ce a spus că "modul sănătos şi sustenabil" pentru sistemul de pensii ar presupune ca pensionarii să reintre în câmpul muncii, pentru a-şi susţine existenta cu venitul astfel câştigat suplimentar, pe lângă pensie.

Ministrul Muncii primeşte o replică dură din partea pensionarilor. "Probabil că doamna Turcan vrea să ne ducă la cimitir!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Ian 2021   •   17:13

Propunerea ministrului a fost comentată, sâmbătă, la Antena 3, Silvia Petre, preşedinte al Asociaţiei Uniunea Pensionarilor Timiş:

"Doamna ministru trebuie să ştie că mulţi dintre pensionari lucrează, sunt angajaţi şi acum. Probabil că vrea să ne ducă la cimitir. Probabil că cei tineri n-au timp să muncească, şi atunci trebuie să muncească pensionarii. Însă doamna ministru ar trebui, mai întâi, să înveţe să respecte legea şi ceea ce au promis în campania electorală. La ora actuală suntem bătaia de joc a actualului Guvern. Dacă este vorba de muncit, vă asigur că în Timiş pensionarii sunt angajaţi peste tot, pentru că nu pot supravieţui, la preţurile actuale, cu pensia pe care o au.

Lider al pensionarilor: Recalcularea pensiilor nu se va face niciodată

Dar gândirea asta, să facă tot timpul comisii pt recalculare - asta nu se va mai întâmpla niciodată. Ea (ministrul Turcan, n.r.) ştie că e nevoie de foarte mulţi ani până intră o lege în vigoare. (...) În 30 de ani, nu s-a întâmplat o astfel de bătaie de joc la adresa pensionarilor. Noi avem pensionari care şi-au vândut proprietăţile pentru a putea supravieţui. Nu-şi pot permite să plătească întreţinerea. După 30 - 40 de ani de muncă, au pensii de 1000 - 1500 de lei", a spus Silvia Petre.

Turcan: Dacă recalcularea pensiilor întârzie, indexăm cu rata inflaţiei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat, joi, la Punctul de Întâlnire, planurile Coaliţiei de guvernare vizavi de pensionari şi pensii iar concluziile nu sunt cele mai optimiste.

"Cel mai probabil, Parlamentul va dispune, în funcţie de cifrele pe care Guvernul le are (...) El este partenerul nostru în procesul de stabilire a procentului cu care să crească pensiile. Sper să nu mai ajungem să asistăm la creşteri care nu introduc echitatea şi contributivitatea în sistem.

E de dorit să ajungem la această lege nouă de recalculare a pensiilor care să-ţi aducă un sistem predictibil de majorare a lor. Dacă procesul (de recalculare) întârzie, nu vom lăsa neindexate pensiile cel puţin cu rata inflaţiei, pentru că oamenii trebuie să aibă un sprijin constant după o viaţă", a spus ministrul.

Radu Tudor: "Indexare cu rata inflaţiei înseamnă creştere de 3%..."

Raluca Turcan: "Nu pot spune lucrul acesta. Planul nostru e la intensitate maximă şi sper ca în termen rezonabil să putem aduce o variantă mai consistentă".

Ministrul Muncii a spus că nu avansează un procentaj de majorare pentru a nu crea aşteptări nejustificate.

×
Subiecte în articol: pensionari Raluca Turcan
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close