Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii dau în judecată Guvernul pentru neaplicarea legii privind valoarea punctului de pensie

Pensionarii dau în judecată Guvernul pentru neaplicarea legii privind valoarea punctului de pensie

Pensionarii dau în judecată Guvernul pentru neaplicarea legii privind valoarea punctului de pensie
21 Ian 2010   •   17:03

Pensionarii vor da în judecată Executivul pentru că nu aplică legea care prevede că valoarea punctului de pensie trebuie să reprezinte 45% din salariul mediu brut. Vârstnicii au hotărât de asemenea să participe la protestele pe care confederaţiile sindicale le vor organiza în perioada următoare.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu, citat de Mediafax, susţine că, în cel mai scurt timp, va lansa o petiţie către toţi pensionarii pentru a semna susţinerea acţionării în justiţie a Guvernului.

O altă revendicare a pensionarilor constă în asigurarea fondurilor necesare pentru medicamentele din spitale, astfel încât pacienţii să nu fie nevoiţi să le aducă de acasă. Totodată, ei cer ca bătrânii afectaţi de procesul de retrocedare să fie protejaţi.

"Cerem Guvernului să emită un act normativ de urgenţă prin care să interzică evacuarea bătrânilor din locuinţele care urmează să fie retrocedate. Suntem singura ţară din fostul bloc socialist care-şi aruncă în stradă bătrânii", a declarat preşedintele FNPR.

Acesta mai spune că federaţia a propus Parlamentului, înaintea dezbaterilor pe marginea Legii bugetului de stat, să ia în considerare varianta ca acea cotă de 2,5% privind contribuţiile la asigurări sociale care se virează în prezent în conturile pensiillor private să nu mai fie direcţionată către aceste fonduri, timp de un an, iar banii să fie folosiţi pentru majorarea pensiilor. Salariaţii nu ar urma să fie afectaţi, întrucât vor ieşi la pensie peste 25 de ani, a continuat liderul federaţiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pensionari guvern
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close