Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii din Constanţa au magazinul lor. Mazăre: Vor putea face cumpărături de aici, indiferent de pensie

Pensionarii din Constanţa au magazinul lor. Mazăre: Vor putea face cumpărături de aici, indiferent de pensie

Pensionarii din Constanţa au magazinul lor. Mazăre: Vor putea face cumpărături de aici, indiferent de pensie
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iun 2012   •   15:00

Zeci de pensionari constănţeni s-au înghesuit, marţi, la deschiderea "Magazinului pensionarului" din municipiu, la eveniment participând şi primarul Radu Mazăre, care a purtat o uniformă kaki şi o beretă vişinie, informează Mediafax.

În aglomeraţia creată unei femei i s-a făcut rău şi a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe.

Radu Mazăre a stat de vorbă cu pensionarii, a făcut fotografii cu aceştia, iar oamenii l-au aplaudat şi au scandat "Mazăre, nu uita, noi suntem de partea ta".

Unii dintre pensionarii prezenţi au "copiat" ţinuta vestimentară a primarului, iar doi dintre aceştia, un bărbat şi o femeie, au purtat pe cap o beretă asemănătoare celei a lui Radu Mazăre.
   
"Am făcut poze cu domnul cu beretă. I-am spus: "Am văzut că ai beretă, dar fetele unde sunt?? Şi era cu trei fete pe lângă el, trei doamne adică", a spus Mazăre râzând.
   
El le-a mai spus celor prezenţi că preţurile din "Magazinul pensionarului" sunt mai mici decât cele de la supermarketuri şi că de aici pot cumpăra toţi pensionarii, indiferent de valoarea pensiei. 
   
"Veţi putea face cumpărături de aici toţi pensionarii, indiferent de pensie, toţi cei care nu au pensie şi care vin cu o adeverinţă că nu au pensie şi persoanele cu dizabilităţi. Acum să nu înţelegeţi că preţurile vor fi la jumătate, preţurile nu sunt subvenţionate de primărie, nu dă nimeni bani, ci îi ajut cu spaţiile ca să nu plătească chirie şi să vină cu preţurile mai jos", a afirmat Mazăre.
   
Primarul Constanţei a dat şi câteva exemple de preţuri de la "Magazinul pensionarului". Astfel, o pâine costă 0.65 de lei, un kilogram de făină - 1.76 lei, un kilogram de ulei - 5.15 lei, un kilogram de zahăr - 4,16 lei, un pui - 6.39 lei.
       
Ulterior, oamenii au luat cu asalt magazinul, dar pentru că nu au putut intra toţi deodată s-au aşezat la coadă, aşteptând să le vină rândul.
   
Magazinul, situat în cartierul Tomis Nord, este primul de acest tip inaugurat în municipiul Constanţa, însă în cursul acestei zile alte patru asemenea locaţii au fost deschise în diverse cartiere.



×
Subiecte în articol: ambulanta
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close