Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii gălăţeni s-au legat cu lanţuri în faţa Ministerului Muncii (VIDEO)

Pensionarii gălăţeni s-au legat cu lanţuri în faţa Ministerului Muncii (VIDEO)

Pensionarii gălăţeni s-au legat cu lanţuri în faţa Ministerului Muncii (VIDEO)
25 Mai 2010   •   09:30

Pensionarii din Galaţi au venit, marţi dimineaţă, în Capitală pentru a continua protestele faţă de măsurile de austeritate anunţate de preşedinte şi premier. Oamenii s-au adunat în faţa Ministerului Muncii, după care au pornit spre Palatul Parlamentului, unde plănuiau să îl împiedice pe Traian Băsescu să ajungă la întâlnirea cu parlamentarii.

Pensionarii au mers mai întâi la sediul Ministerului Muncii, unde au organizat un pichet. Înarmaţi cu pancarte, oamenii au scandat împotriva celor aflaţi la Putere.

Pensionarii s-au legat cu lanţuri în faţa Ministerului şi au cerut renunţarea la măsura de reducere a pensiilor. Ulterior, aceştia au pornit spre Palatul Parlamentului, unde au continuat protestul.






Pensionarii din Galaţi şi-au făcut bagajele încă la primele ore ale dimineţii şi au pornit spre Capitală. Oamenii se plâng că nu vor mai avea nici după ce bea apă dacă guvernul le taie din pensiile şi-aşa destul de mici.

Pentru protestul din faţa Parlamentului, au pregătit un întreg arsenal.

"Ne-am luat lanţuri, în cazul în care vine preşedintele Băsescu să-i blocăm intrarea în Parlament", a declarat Toader Cristea, preşedintel Alianţei Europensionarilor Galaţi.

Oamenii sunt foarte supăraţi pe preşedintele Traian Băsescu şi propun un referendum pentru suspendarea lui.





Pensionarii gălăţeni au mai ieşit în stradă şi în urmă cu două săptămâni la un miting în faţa prefecturii. Ei au forţat atunci cordonul de jandarmi şi au blocat o stradă timp de un sfert de oră. O femeie a fost ranită uşor în timpul îmbrâncelilor şi a avut nevoie de tratament medical.

Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close