Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii lor şi ai noştri. Când vor putea bătrânii din România să îşi permită o croazieră?

Pensionarii lor şi ai noştri. Când vor putea bătrânii din România să îşi permită o croazieră?

Pensionarii lor şi ai noştri. Când vor putea bătrânii din România să îşi permită o croazieră?
Sursa foto: pensionari
09 Iun 2010   •   19:34

Pensionarii din România se uită cu jind la vârstnicii din străinătate. După o viaţă de muncă, prezentul este total diferit. În timp ce bătrânii de la noi ies în stradă pentru o coajă de pâine sau stau ore în şir la cozi pentru medicamente compensate, pensionarii din străinătate îşi permit să meragă în vacanţe şi să ducă un trai decent.

România este obiectiv turistic pentru străini. În special pentru pensionari. Vârstnicii din Europa sau din Statele Unite au o bătrâneţe frumoasă. Pleacă în croazieră şi fac vizite în străinătate. Chiar şi la 101 ani. Este exemplul unei turiste din SUA, care şi-a permis o croazieră de 10 zile pe Dunăre , la bordul un vas de lux. Turul prin România a presupus vizitarea Capitalei , dar şi a Castelelor Bran şi Peleş. Zborul cu avionul şi croaziera au costat 4.000 de euro.

O sumă la care pensionarii români nici măcar nu îndrăznesc să viseze. În România , guvernul vrea să le ia pensionarilor 15% din pensie. Pensie, care oricum este foarte mică. Un pensionar obişnuit din România nu o să îşi permită luxul unei croaziere, sau a unei vizite în străinătate. În România, bătrânilor, pensia nu le ajunge de medicamente, de întreţinere, de mâncare. Vârstnicii din România ies în stradă aproape zilnic şi îşi strigă sărăcia. Mai mult au ajuns la limita umilinţei şi ies în stradă pentru o coajă de pâine sau pentru o pungă de alimente.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pensionari croaziera
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close