Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii se alătură protestelor prin pichete şi prezenţă la lanţul uman de la Parlament (VIDEO)

Pensionarii se alătură protestelor prin pichete şi prezenţă la lanţul uman de la Parlament (VIDEO)

Pensionarii se alătură protestelor prin pichete şi prezenţă la lanţul uman de la Parlament (VIDEO)
28 Mai 2010   •   14:07

Pensionarii sunt decişi să susţină acţiunile de protest ale bugetarilor şi vor fi alături de ele la greva generală de săptămâna viitoare. În plus, Federaţia Naţională a Pensionarilor a anunţat că vor fi pichetate în fiecare zi câte 10 prefecturi din ţară.

În primele patru zile ale lunii iunie, pensionarii vor picheta sediile prefecturilor din toată ţara. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor, Marin Iordache, a declarat, vineri, că pensionarii sunt nemulţumiţi atât de reducerea pensiilor, cât şi de cea a salariilor, întrucât sunt afectaţi şi de ceea ce se întâmplă cu urmaşii lor.

"Am susţinut şi vom fi alături de sindicate la greva generală privind măsurile luate în această perioadă. În condiţiile în care nu se revine asupra acestei măsuri, ne adresăm Uniunii Europene. Dacă nici aşa nu se rezolvă, mergem la CEDO şi vom cere să facă lumină în această problemă", a declarat Marin Iordache.

"Luni, 31 mai, vom fi în teritoriu şi în zilele de 1, 2, 3 şi 4 iunie vom picheta alături de sindicate prefecturile", a mai spus acesta.

Vicepreşedintele federaţiei a mai precizat că pensionarii vor participa şi la lanţul uman care va fi organizat în jurul Palatului Parlamentului în ziua votării moţiunii de cenzură.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pensionari protest parlament
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close