Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii se calcă în picioare pentru a obţine un bilet de tratament

Pensionarii se calcă în picioare pentru a obţine un bilet de tratament

Pensionarii se calcă în picioare pentru a obţine un bilet de tratament
02 Dec 2008   •   19:24

Mii de pensionari s-au călcat în picioare în faţa Caselor de Pensii din ţară pentru a-şi depune cererile pentru biletele de tratament de anul viitor. La Braşov, sute de bătrâni au stat două nopţi la minus zece grade pentru a obţine un bilet.
Timp de două nopţi, oamenii au îndurat temperaturi de până la minus 10 grade Celsius în faţa Casei Judeţene de Pensii Braşov. Totul pentru biletul la tratament. Au facut şi liste de aşteptare, însă nu sunt siguri că efortul lor va fi răsplătit.
Numai forţele de ordine au reuşit să-i mai liniştească pe oamenii care aşteptau la rînd la Casa de Pensii din Craiova. Cele patru ghişee au fost luate cu asalt de aproape 2000 de oameni. În numai 10 minute au fost depuse 300 de cereri.
Înghesuială mare şi la Casa de Pensii din Bacău. Peste 1300 de oameni din oraş au făcut liste de aşteptare încă de acum o săptămână. Jandarmii au fost nevoiţi să instaleze garduri în faţa instituţiei.
Şi la Ploieşti, sute de pensionari au aşteptat ore întregi ca să prindă un loc într-o staţiune de tratament. Aceeaşi situaţie şi la Iaşi, unde pensionarii au venit de acasă cu mâncare şi pături.
Bătrânii sunt dispuşi să-şi rişte sănătatea şi să aştepte toată noaptea la coadă, pentru a obţine un bilet la tratament.Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale au precizat că acest lucru se întâmplă pentru că pensionarii vor numai bilete în perioada de vară.
Directorul de comunicare al Casei de pensii a mai precizat că deocamdată nu se ştie câte bilete pentru tratament vor fi aprobate în anul 2009, întrucât fondurile necesare în acest sens sunt stabilite prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, iar aceasta nu a fost până acum aprobată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: casa de pensii
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close