Antena 3 CNN Actualitate Pensionaţii pe caz de boală, controlaţi la domiciliu de inspectori (VIDEO)

Pensionaţii pe caz de boală, controlaţi la domiciliu de inspectori (VIDEO)

Pensionaţii pe caz de boală, controlaţi la domiciliu de inspectori (VIDEO)
06 Iul 2010   •   14:00

Poliţia pensiilor îi controlează acum la domiciliu pe cei pensionaţi pe caz boală. Cine nu e e găsit acasă, are două zile la dispoziţie să vină la Casa de Pensii. În caz contrar, riscă să îşi piardă banii pe care îi încasează lunar.

De la 1 iulie, inspectorii Caselor Judeţene de Pensii tot umblă din casă în casă. Controalele se impun în urma unui ordin recent emis de Ministerul Muncii.

"Avem sesizări că multe sunt plecate la lucru în străinătate şi aici primesc pensii", susţine directorul Casei Judeţene de Pensii Braşov.

Puţini sunt însă găsiţi acasă. Aşa că aceştia primesc notificări în cutia poştală ca, în termen de două zile, să vină pentru verificări la Casa de Pensii.

Pe mulţi îi deranjează controalele şi mai ales faptul că au prea puţin timp la dispoziţie să se prezinte la Casa de Pensii.

Persoanele care nu au fost găsite acasă în timpul controalelor trebuie să demonstreze cu acte că au fost fie plecate din localitate, fie la tratament. Verificările se vor încheia la sfârşitul lunii septembrie.

Antena 3

Foto: Intact Images

×
Subiecte în articol: casa de pensii controale
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close