Măsuri de securitate excepționale în SUA: Pentagonul a mobilizat sute de militari activi la Washington pentru învestirea lui Joe Biden

de Mia Lungu    |    18 Ian 2021   •   22:40
Măsuri de securitate excepționale în SUA: Pentagonul a mobilizat sute de militari activi la Washington pentru învestirea lui Joe Biden Hepta

Pentagonul a dispus mobilizarea a 750 de militari activi, specializaţi misiuni pirotehnice şi în contracararea riscurilor generate de arme chimice, biologice, nucleare şi radiologice. De asemenea, au fost detaşaţi membri ai echipelor medicale militare.

Departamentul american al Apărării a autorizat mobilizarea a sute de militari activi pentru dispozitivul de securitate destinat ceremoniei învestirii noului preşedinte al SUA, Joseph Biden, afirmă surse citate de site-ul Politico.com, relatează Mediafax.

Unii militari activi vor face parte din echipele de coordonare a intervenţiilor Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (FEMA).

La Washington au fost mobilizaţi şi până la 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale. Membrii Gărzii Naţionale au statut de militari în rezervă. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a început verificarea tuturor membrilor Gărzii Naţionale detaşaţi la Washington, pentru evitarea riscurilor unui atac din interior, au declarat surse citate de agenţia Associated Press.

Autorităţile americane au luat măsuri speciale de securitate pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Joseph Biden, programată miercuri. Totul pe fondul violenţelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, de simpatizanţii lui Donald Trump, care s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Tensiune uriașă în SUA. Clădirea Capitoliului asediată de protestatari

Protestatarii pro-Trump au intrat cu forța în clădirea Capitoliului, în prima săptămână a anului, iar forțele de ordine au fost nevoite să apere intrările cu armele din dotare.

Vicepreședintele Mike Pence a fost evacuat atunci din Capitoliu de Secret Service prin tunelurile secrete special create pentru situații de criză. Dar, unii congresmani erau încă în Capitoliu. Acestora li s-a recomandat să poarte mască de gaze. Poliția din interior a cerut ajutorul trupelor speciale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close