Antena 3 CNN Actualitate Penticostalii susţin Coaliţia pentru Familie, dar critică Arhiepiscopia Tomisului. Membrii cultului, îndemnaţi să ia totuşi parte la Marşul pentru Viaţă

Penticostalii susţin Coaliţia pentru Familie, dar critică Arhiepiscopia Tomisului. Membrii cultului, îndemnaţi să ia totuşi parte la Marşul pentru Viaţă

Penticostalii susţin Coaliţia pentru Familie, dar critică Arhiepiscopia Tomisului. Membrii cultului, îndemnaţi să ia totuşi parte la Marşul pentru Viaţă
24 Mar 2017   •   14:36

Liderul penticostalilor din Constanţa, pastorul Vasilică Croitor, îşi îndeamnă credincioşii să participe la Marşul pentru Viaţă, în ciuda dezacordurilor cu Arhiepiscopia Tomisului. Biserica ortodoxă tomitană a hotărât ca manifestaţia să aibă loc duminică, 26 martie, nu de Buna Vestire, cum are loc în toată ţara, scrie Adevărul.

Pastorul Vasilică Croitor, preşedintele Comunităţii Regionale Penticostale Constanţa, arată că nu este de acord nici cu slujba pentru copiii nenăscuţi pe care Arhiepiscopia Tomisului o va face pe parcursul Marşului pentru Viaţă. 

Iată mesajul transmis pe contul său de Facebook de pastorul Croitor:

„Bisericile Penticostale din Judeţul Constanţa îşi exprimă susţinerea fermă pentru acţiunile Coaliţiei Pentru Familie, în vederea modificării Constituţiei pentru definirea clară a familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Fidele acestui crez, de-a lungul anilor bisericile penticostale au organizat marşuri în favoarea familiei, au iniţiat conferinţe de presă, evenimente de susţinere a familiei şi au adresat în scris mesaje autorităţilor locale şi centrale.

Constatăm că la marşul planificat naţional pentru data de 25 Martie 2017, Biserica Ortodoxă din Constanţa şi-a arogat dreptul de unic organizator al evenimentului, ignorând posibilitatea dialogului cu celelalte confesiuni creştine şi a sincronizării eforturilor pentru o cauză comună nobilă.

Arhiepiscopia Tomisului a decis unilateral ca inclusiv data marşului să fie modificată: în loc de sâmbătă, 25 Martie (data iniţială, la care va avea loc acţiunea în zeci de oraşe din România), la Constanţa marşul va avea loc duminică, pe 26 Martie. Locul anunţat pentru plecare este sediul Arhiepiscopiei, după o slujbă ortodoxă şi alte mesaje ţinute de prelaţii ortodocşi. Pe traseu se pare că va avea loc şi o slujbă de pomenire a copiilor nenăscuţi, alături de alte elemente, evident nepotrivite cu crezul nostru.

Având în vedere situaţia de mai sus, comunicăm faptul că, deşi Bisericile Penticostale din Constanţa nu au fost invitate oficial să fie parte a acestui demers, dorinţa noastră intensă de a transmite un mesaj autorităţilor din România rămâne neclintită. De aceea, recomandăm tuturor credincioşilor să ia parte la acest marş pro-familie, alăturându-se paşnic grupului care va parcurge traseul prezentat de către organizatori, începând cu ora 13.00, după încheierea slujbei de la Arhiepiscopie.

Să punem cauza familiei creştine mai presus de interesele sau prejudecăţile trecătoare ale oamenilor şi să ne ridicăm vocea pentru ceea ce este drept!

În slujba lui Hristos, Pastor Vasilică Croitor,  Preşedintele Comunităţii Regionale Penticostale Constanţa“ scrie Vasilică Croitor pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Arhiepiscopia Tomisului
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close