Antena 3 CNN Actualitate Pentru ce a împrumutat Gică Hagi 1.000.000 de lei

Pentru ce a împrumutat Gică Hagi 1.000.000 de lei

Pentru ce a împrumutat Gică Hagi 1.000.000 de lei
Sursa foto: foto: Facebook
12 Ian 2016   •   16:05

Fotbal Club Viitorul SA, societate deținută în proporție de 99,9% de Gică Hagi, totodată și antrenor al echipei, va contracta de la Unicredit Bank un împrumut de 1 milion de lei.

Împrumutul va fi garantat printr-o ipotecă mobiliară instituită asupra “creanțelor bănești și a accesoriilor acestora ce provin din relația cu Liga Profesionistă de Fotbal (cesiune individuală de creanțe fără acceptare)”. Cu alte cuvinte, Viitorul garantează împrumutul cu banii pe care ar trebui să-i încaseze de la LPF din drepturi TV, scrie profit.ro.

Totodată, creditul va fi garantat și cu un bilet la ordin emis în alb de Fotbal Club Viitorul SA și avalizat în nume personal de către Gheorghe Hagi.

În plus, pe durata contractului de credit și orice prelungire a acestuia, acționarii FC Viitorul s-au angajat ca societatea să nu repartizeze profitul obținut sub forma de dividende fără notificarea prealabilă în scris a băncii. Creditele acordate societății de către acționari vor fi subordonate creditelor acordate de bancă, atât ca drept de preferință la plată, căt și ca drept de executare. Nici o rambursare a creditelor acordate de acționari nu se va efectua fără notificarea prealabilă în scris a băncii.

În orice moment soldul creditului va fi acoperit 125% cu creanțe certe de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF).
Acționarii FC Viitorul SA sunt Gheorghe Hagi, care deține 99,9% din acțiuni și Iasko Zoltan Marton - 0,1% din capitalul social.

Potrivit unui raport LPF, în sezonul competițional precedent, 2014-2015, FC Viitorul a înregistrat un profit net de 1,5 milioane de euro, având o cifră de afaceri cuprinsă între 4 și 6 milioane de euro.

FC Viitorul ocupă în prezent poziția a doua în Clasamentul Ligii 1 Orange, cu 43 de puncte, la numai 3 puncte în spatele liderului, Astra Giurgiu, echipă cu probleme financiare și căreia i s-a cerut insolvența. FC Viitorul s-a calificat deja în play off.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close