Antena 3 CNN Actualitate Pentru popor - criză, pentru Guvern - majorări. Bugetul pentru deplasări al preşedintelui, majorat cu 50%

Pentru popor - criză, pentru Guvern - majorări. Bugetul pentru deplasări al preşedintelui, majorat cu 50%

Pentru popor - criză, pentru Guvern - majorări. Bugetul pentru deplasări al preşedintelui, majorat cu 50%
Sursa foto: Traian Basescu
09 Feb 2009   •   23:17

În plin an de criză, bugetul Executivului pentru locuinţe a crescut cu peste 400%, iar cel pentru transport cu peste 300%. Nici Cotroceniul nu a fost uitat. Bugetul pentru deplasări al preşedintelui a fost majorat cu 50%.
Guvernul şi preşedinţia primesc bugete record chiar în anul în care România va fi cel mai puternic afectată de criza economică. În proiectul de buget al Guvernului sunt prevăzute creşteri ameţitoare pentru unele capitole de cheltuieli. Cele pentru transport de exemplu. Faţă de 2008, bugetul este cu 311% mai mare.
Şi pentru locuinţe este un buget exorbitant - alocaţiile au crescut cu 442%. Cheltuielile salariale în natură, adică cele pentru locuinţa de serviciu folosită de salariat şi de familia sa, cresc şi ele cu 210%.
Acelaşi buget al Executivului prevede, însă, reduceri importante, de până la 85%, în ceea ce priveşte salariile de merit, plata orelor suplimentare şi a primelor de vacanţă.
Creşterea cheltuielilor pentru transport şi locuinţe vine după ce premierul a cerut imperios reducerea cu 20% a cheltuielilor de personal a tuturor instituţiilor bugetare începând cu lunile martie-aprilie.
Preşedintele Traian Băsescu a primit şi el cel mai mare buget de la instalarea la Cotroceni. Suma pentru deplasări externe a fost mărită cu 50%. Şeful statului are la dispoziţie 1.000.000 de lei pentru a se vedea cu românii din ţară, faţă de 700.000, cât acordase fostul executiv.
Nici cheltuielile cu protocolul nu au fost trecute cu vederea. Majorarea a fost de 50%, iar suma s-a ridicat la un milion şi jumătate de lei.
Şi Institutul Cultural Român va avea în 2009 un fond de cheltuieli cu 30% mai mare decât în anul precedent. S-au operat, însă, reduceri de personal pentru ca proiectele să beneficieze de sume mai mari.
Antena 3

×
Subiecte în articol: proiect de buget deplasari locuinte
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close