Antena 3 CNN Actualitate Pentru un pumn de bani, hoţii de fier vechi lasă România fără cale ferată

Pentru un pumn de bani, hoţii de fier vechi lasă România fără cale ferată

Pentru un pumn de bani, hoţii de fier vechi lasă România fără cale ferată
Sursa foto: Foto: INTACT Images
01 Iun 2011   •   20:25

În România, totul are un preţ. Chiar şi viaţa a mii de oameni, în fiecare minut. Pentru un pumn de bani, hoţii de fier vechi taie şi vând apoi bucăţi întregi de cale ferată. Nu de puţine ori trenuri cu sute de călători au fost oprite din drumul spre o tragedie în ultima secundă.

Se fură ca-n codru. Sistematic, organizat şi fără scrupule. Iar hoţii au un aliat de încredere. Sub vraja profiturilor mari, patronii centrelor de colectare a fierului vechi sunt dispuşi să primească orice. Un kilogram de fier vechi e 90 de bani. Urmăriţi un reportaj filmat cu camera ascunsă.

Un metru de cale ferată cântăreşte 40 de kilograme. Vagoane întregi şi kilometri de şine au ajuns direct la centrele de colectare a fierului vechi. Legea intrezice asta, dar totuşi se întâmplă. Am vrut să vedem cum.

Reporterii Observator au umplut un portbagaj cu bucăţi de cale ferată scoasă din uz pimite de la reprezentanţii CFR special pentru o încercare.

 


Anul trecut, CFR a fost prădat de hoţi de 2802 ori şi nimeni n-a plecat cu mâna goală. Pagubele au sărit de 18 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: cale ferata CFR tren pret fier vechi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close