Antena 3 CNN Actualitate Operațiune uriașă DIICOT. Peste 450 de percheziții au loc în această dimineață. Zeci de kilograme de droguri găsite și sume exorbitante

Operațiune uriașă DIICOT. Peste 450 de percheziții au loc în această dimineață. Zeci de kilograme de droguri găsite și sume exorbitante

Chiar în aceste momente are loc o operațiune uriașă a procurorilor DIICOT, în toate județele țării. Mascații percheziționează peste 450 de adrese și peste 360 de persoane vor fi duse la audieri.

Operațiune uriașă DIICOT. Peste 450 de percheziții au loc în această dimineață. Zeci de kilograme de droguri găsite și sume exorbitante
Sursa foto: Hepta
de Roxana Ciucă    |    24 Noi 2021   •   07:51

Update 09:15. La Giurgiu, sunt fapte presupuse a fi comise începând cu anul 2012, când mai multe persoane au organizat un grup infracțional ce și-a concentrat activitatea pe teritoriul Spaniei, cu precădere într-o provincie spaniolă, unde au desfășurat activități de proxenetism. 

La Galați, procurorii vizează suspecți care au recrutat și au determinat mai multe persoane minore care beneficiază de măsuri de ocrotire socială să practice prostituția pe raza municipiului Focșani, județul Vrancea, însușindu-și sumele importante pe care acestea le-au câștigat. 

În Bacău procurorii au descins la mai multe adrese ale membrilor unui grup organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și exploatarea patrimonială a persoanelor vulnerabile. 

În Craiova, începând cu anul 2009, un grup de 5 inculpați suspecți au constituit un grup infracțional la care au aderat mai multe persoane și care au avut drept scop recrutarea mai multor tinere în scopul exploatării sexuale. 

La Constanța sunt cercetate persoane care, în perioada 2020 – 2021, ar fi recrutat 7 persoane, minore și majore, pe care le-ar fi adăpostit și le-ar fi determinat să practice prostituția, în orașul Cernavodă.

Update 09:00. Captură uriașă de droguri a procurorilor DIICOT și a polițiștilor de la Crimă Organizată. În urmă cu puțin timp, în timpul perchezițiilor, zeci de kilograme de canabis au fost găsite la adresele unor traficanți de droguri. Drogurile erau uscate, puse în saci, pregătite pentru a fi livrate. Anchetatorii bănuiesc că drogurile provin din culturi cultivate chiar de traficanți. Totodată, polițiștii au găsit cantități importante de cocaină, dar și peste 100.000 de euro și țigări de contrabandă. 

Procurorii de Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism anchetează dosare mai vechi, unele dintre ele chiar din 2018, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică și trafic de droguri.

Cele mai multe percheziții vor avea loc în București, Ploiești, Giurgiu și Neamț. 

”La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii  DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 457 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. 

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. 

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și  orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. 

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

×
Subiecte în articol: perchezitii DIICOT
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close