Antena 3 CNN Actualitate Trupurile unor câini, arse pe un teren viran din Capitală: Poliția a găsit un adăpost improvizat, unde erau ținute peste 100 de aimale

Trupurile unor câini, arse pe un teren viran din Capitală: Poliția a găsit un adăpost improvizat, unde erau ținute peste 100 de aimale

Polițiltii de la Secția 13 și lucrătorii Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au pus în aplicare, sâmbătă, două mandate de percheziție la adresa unui bărbat despre care au rezultat indicii că se ocupă cu gestionarea unui adăpost improvizat pentru animale. Acesta ar fi ars trupurile unor câini pe un câmp din apropiere.

Trupurile unor câini, arse pe un teren viran din Capitală: Poliția a găsit un adăpost improvizat, unde erau ținute peste 100 de aimale
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2021   •   16:20

"În data  de 05 ianuarie 2021, prin apel 112, Secția 13 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că pe un teren viran, într-un container, printre deșeuri, ardeau trupurile unor câini. Cercetările au fost preluate  de Secția 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3", se arată în comunicatul Poliției emis sâmbătă.

În continuarea activităților procesual penale, la data de 09.01.2021 polițiști din cadrul Secției 13,  cu sprijinul unor  lucrători ai Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au pus în aplicare două mandate de percheziție la adresa unui bărbat despre care au rezultat indicii că se ocupă cu gestionarea adăpostului improvizat pentru animale, precum și la adresa adăpostului. 

108 câini ținuti în condiții mizere într-un adăpost improvizat din sectorul 3

Surse ale Antena 3 au declarat că animalele arse ar fi fost decedate de mai mult timp. Adapostul era pe strada Mierii, la capatul sectorului 3 dar acum a fost dezafectat. Politia face audieri si verifica toate aspectele, sub suspiciunea de rele tratamente aplicate animalelor. Încă nu se știe câți câini au fost arși.

La adăpostul improvizat au fost găsiți 108 câini, ținuți în condiții improprii, unii cu diverse leziuni, fapt pentru care polițiștii au emis ordine de plasare în adăpost, aceștia fiind preluați și relocati de către reprezentanții ASPA.  

"Au fost identificate și ridicate documente cu privire la câinii din adăpost, pentru o parte urmează a fi identificați, pe baza microcipurilor, proprietarii, urmând a fi contactați pentru stabilirea modalității in care acești câini au ajuns în adăpostul improvizat.

De asemenea, cu ocazia activităților desfășurate a fost depistată și condusă la sediul secției pentru audieri  și o altă persoană care ar fi organizat adăpostul improvizat. 

Cercetarile sunt continuate de către Secția 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea situației de fapt, în temeiul Legii nr. 205 din 2004 privind protecția animalelor."

×
Subiecte în articol: caini ilegal animale arse
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close