Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la membri ai clanului Ştoacă din Bucureşti, după ce au intrat în casă peste un bărbat, l-au bătut şi i-au furat banii

Percheziţii la membri ai clanului Ştoacă din Bucureşti, după ce au intrat în casă peste un bărbat, l-au bătut şi i-au furat banii

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, în această dimineaţă, mai multe percheziţii în casele unor membri ai clanului Ştoacă din Bucureşti. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi intrat în casa unui bărbat pe care l-ar fi bătut şi i-ar fi furat câteva sute de lei.

Percheziţii la membri ai clanului Ştoacă din Bucureşti, după ce au intrat în casă peste un bărbat, l-au bătut şi i-au furat banii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2023   •   12:34

Potrivit unor surse, atacul lansat de membrii clanului interlop Ştoacă a fost o reglare de conturi. Suspecţii sunt Alexandru Costache zis şi "David Spaniolu", Ninel Bineaţă zis şi "Bebe Nebunu", Florin Stan zis şi "Beta", Petrică Neacşu zis şi "Sică" şi Maria Gheorghiu, o femeie pusă de interlopi să "ţină de şase".

Conform anchetatorilor, interlopii au intrat în casa unui bărbat, în noaptea de 4 martie 2023, pe care l-ar fi bătut şi i-ar fi furat suma de 400 de lei.

"La data de 11 aprilie 2023 polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 5 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în București, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

În fapt, în noaptea de 4 martie 2023, polițiștii Secției 24 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că trei persoane, profitând de faptul că ușa imobilului nu era asigurată, ar fi pătruns fără drept în locuința unui bărbat prin folosirea forței, agresându-l fizic cu un obiect tăietor-înțeptor, dar și a mai multor obiecte contondente, reușind astfel să sustragă suma de 400 de lei. 

La fața locului s-au prezentat polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale- Sector 5, iar persoana vătămată a fost transporată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. 

În urma cercetărilor au fost identificați cei trei bărbați care ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, dar și un bărbat și o femeie care ar fi asigurat locul faptei. Totodată, aceștia ar fi folosit un autotursim neînmatriculat pentru a părăsi locul faptei.

În urma audierilor, patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sector 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, sub supravegherea Parechetului de pe lângă Judecăroria Sectorului 5. 

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close