Antena 3 CNN Actualitate Percheziții DNA la Consiliul Județean Iași. Vizat ar fi Costel Alexe

Percheziții DNA la Consiliul Județean Iași. Vizat ar fi Costel Alexe

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac percheziții, joi, la sediul Consiliului Județean (CJ) Iași și la alte instituții și persoane, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție și asimilate corupției. Din primele informații se pare că vizat ar fi Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași și unul din puținii susținători ai lui Ludovic Orban.

Percheziții DNA la Consiliul Județean Iași. Vizat ar fi Costel Alexe
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    23 Sep 2021   •   11:46

Potrivit surselor Antena 3, perchezițiile nu ar avea legătură cu vechiul dosar al lui Costel Alexe, ci cu fapte de corupție recente, care s-ar fi comis în perioada februarie - august 2021.

În timp ce unele informații, venite pe surse, susțin că perchezițiile ar avea legătură cu verificarea unor concursuri de angajare, alte informații susțin că ar fi vorba despre niște terenuri. 

Până la acest moment, Direcția Națională Anticorupție nu a dat informații cu privire la motivul exact al perchezițiilor.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și a Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Ce spune Costel Alexe

”Referitor la prezența reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași în sediul Consiliului Județean Iași, precizăm că au fost solicitate documente și informații referitoare la activitatea unor instituții din subordinea administrației județene.

”Consiliul Județean Iași asigură sprijinul necesar pentru a răspunde tuturor solicitărilor conform legii. Colaborez cu toată deschiderea și sunt la dispoziția organelor de specialitate pentru a clarifica situațiile verificate", declară președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, potrivit unui comunicat din partea Consiliului Județean Iași. 

Ce avere are PNL-istul Costel Alexe, ministrul "tablă" 

Alexe este cercetat pentru o șpagă de 22 de tone de tablă în perioada martie-aprilie 2020, perioadă în care România era lovită în plin de pandemia de coronavirus.

Anul trecut, detalii scandaloase ieșeau la iveală cu privire la averea ministrului Mediului, Costel Alexe. Deși în București se vehicula că este un ministru modest, se pare că Alexe este un adevărat latifundiar la Iași.

Ce imperiu imobiliar are Costel Alexe

Ministrul Mediului are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrană pentru animale, totul cifrându-se la cel puțin 700.000 de euro, adăugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor.

Ministrul Mediului, fermă ascunsă și conac

Costel Alexe n-a declarat niciun credit, iar veniturile familiei sale sunt de 40.000 de euro/an, potrivit Reporter IS.

Ferma secretă a ministrului Costel Alexe. La 25 de kilometri de Iași, în satul Sculeni, liberalul Alexe, prin firma soției, deține un domeniu impresionant: 3,8 hectare de teren și 1.697 mp suprafață construită la sol. Cu conac, grajd, saivan și fânar.

Ce avere declara ministrul Mediului, în 2019

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor în 2019, figura că are în concesiune un teren intravilan de 500 de metri pătrați, dobândit în anul 2014, şi deţine două apartamente cumpărate în 2009 şi, respectiv în 2014, precum şi un autoturism marca Opel Vectra, an de fabricaţie 2002, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului.

Cele două apartamente au o suprafaţă de 70 de metri pătraţi şi, respectiv, 71 de metri pătraţi, cel de-al doilea fiind achiziţionat cu plata în rate timp de 10 ani (1760 lei/lună).

În plus, ministrul a trecut în declaraţia sa de avere trei terenuri extravilane, două agricole şi unul forestier, dar şi un apartament de 101 metri pătraţi, toate aceste bunuri aflându-se în proprietatea soţiei.

Alexe mai deţine împreună cu soţia un cont bancar de 170.000 de lei deschis în anul 2012, însă are şi datorii la bănci de 102.850 de euro şi 140.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, Costel Alexe a primit o indemnizaţie ca deputat, în 2018, în valoare de 125.376 lei şi a încasat 1.300 de euro dintr-o deplasare externă.

Soţia ministrului Mediului a încasat în 2018 o indemnizaţie totală de 9.498 de lei de la AJPIS şi 38.407 lei de la firme de consultanţă. La aceste sume se adaugă alocaţiile celor doi copii, de 1.008 lei/an şi, respectiv 1.820 de lei/an.

×
Subiecte în articol: costel alexe
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close