Antena 3 CNN Actualitate Percheziții DNA la sediul ANPC din București. Doi șefi din instituție, supectați de corupție și luare de mită

Percheziții DNA la sediul ANPC din București. Doi șefi din instituție, supectați de corupție și luare de mită

Procurorii DNA efectuează percheziții, astăzi, în birourile Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din București

Percheziții DNA la sediul ANPC din București. Doi șefi din instituție, supectați de corupție și luare de mită
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Mia Lungu    |    19 Oct 2022   •   12:38

Potrivit surselor Antena 3 CNN, ar exista suspiciuni asupra unor fapte de corupție și luare de mită în cazul șefului adjunct al ANPC, Paul Anghel, și al unei șefe de serviciu din cadrul aceleiași instituții.

Infracțiunile ar fi fost comise, potrivit DNA, în perioada 2018 – 2022 și sunt în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close