Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la falsificatori de euro. Cum păcăleau bancomatele cu bani falşi

Percheziţii la falsificatori de euro. Cum păcăleau bancomatele cu bani falşi

Polițiștii și procurorii fac miercuri dimineața patru percheziții domiciliare în București într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune. Suspecții ar fi încărcat bancomate cu bancnote de 500 de euro false.

de Delia Bulgaru    |    03 Mai 2023   •   08:26

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a trei zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate.

Dintre acestea, doar șase bancnote ar fi fost blocate de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate.

„Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber”, a transmis Poliția.

Se pare că aceste bancnote, acest tip de fals, este unul cunoscut la nivel european ca fiind foarte periculos, deoarece este greu de detectat, imposibil chiar cu ochiul liber.

Infractorii au avut grijă să îşi bandajeze degetele cu scotch pentru a nu lăsa amprente. Potrivit surselor Antena 3 CNN, îşi falsificau singuri banii.

Două persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri. 

Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, suportul tehnico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Naţional de Criminalistică.

La acţiune participă Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către DIICOT - Biroul Tehnic şi de Criminalistică.

×
Subiecte în articol: falsificatori bani falsi
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close