Percheziții de amploare la Primăria Capitalei și la firme de construcții și arhitectură, pentru blocuri ridicate ilegal în sectorul 1 și Chitila

de Mia Lungu    |    16 Dec 2020   •   14:10
Percheziții de amploare la Primăria Capitalei și la firme de construcții și arhitectură, pentru blocuri ridicate ilegal în sectorul 1 și Chitila Hepta

Percheziţii de amploare ale poliţiştilor, miercuri dimineață, în Bucureşti şi Ilfov, la administratorii mai multor firme de arhiectură şi de construcţii. Acestia sunt bănuiţi că ar fi construit iegal mai multe imobile în Sectorul 1 al Capitalei şi în Chitila, fără autorizaţie de construire sau fără respectarea normelor legale în vigoare.

Perchezițiile vizează inclusiv Direcția Generală de urbanism și amenajarea teritoriului și Serviciul de autorizări din Primăria Generală, respectiv arhitectul-şef al Capitalei şi șeful Serviciului Urbanism din Primăria Capitalei.

11 percheziţii au avut loc în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila - Bucureştii Noi. 

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia", a anunţat Poliţia Capitalei.

Acuzațiile din dosar se referă la încălcarea Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere  sau distrugere de probe sau înscrisuri.

 

 

Parteneri
x close