Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii de amploare în Argeș, într-un dosar privind eliberarea de documente medicale false

Percheziţii de amploare în Argeș, într-un dosar privind eliberarea de documente medicale false

Percheziţii de amploare în Argeș, într-un dosar privind eliberarea de documente medicale false
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Noi 2016   •   08:28

Paisprezece percheziții au avut loc în Pitești la o clinică medicală și la școli de șoferi într-un dosar de corupție. Anchetatorii bănuiesc că angajații unei clinici falsificau fișe medicale în complicitate cu instructorii auto ai căror elevi urmau să susțină examenul de permis.

Contra unei sume de bani, cursanții nici nu treceau pe la clinică și aveau fișele direct parafate de medici.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, persoanele vizate sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual şi abuz în serviciu.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează 14 percheziţii domiciliare, 11 la sediile unor persoane juridice şi trei la locuinţele unor persoane fizice. (...) Din cercetări a reieşit că, în perioada 1 iunie până în prezent, persoanele vizate ar fi eliberat mai multe certificate medicale în care se atesta în mod fals faptul că ar fi examinat în mod direct persoanele ce au solicitat eliberarea documentelor respective", se precizează în comunicat citat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, 18 persoane vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti pentru audieri.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close