Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii în Brăila, Galaţi şi Ialomiţa, la traficanţi care aduceau ţigări din Republica Moldova

Percheziţii în Brăila, Galaţi şi Ialomiţa, la traficanţi care aduceau ţigări din Republica Moldova

Percheziţii în Brăila, Galaţi şi Ialomiţa, la traficanţi care aduceau ţigări din Republica Moldova
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iun 2012   •   11:25

Procurorii DIICOT şi poliţiştii fac, vineri dimineaţă, percheziţii în municipiile Brăila, Galaţi şi în judeţul Ialomiţa, la domiciliile unor traficanţi care aduceau ţigări din Republica Moldova şi Ucraina, cu barjele pe Dunăre, prejudiciul produs bugetului de stat fiind estimat la 10 milioane de lei, informează Mediafax.
   
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, format din 20 de persoane, cetăţeni români şi moldoveni, care făceau contrabandă cu ţigări.
   
Anchetatorii au făcut 18 percheziţii în municipiile Brăila şi Galaţi, precum şi în judeţul Ialomiţa, la imobile şi la două ferme aparţinând membrilor grupării, fiind duse la audieri 25 de persoane.
   
Gruparea, coordonată de Iorgu Ionescu, zis "Talanu", de 47 de ani, lider al lumii interlope din Brăila, şi de Stepan Arabadzhy, zis "Stiopa", cu dublă cetăţenie, moldovenească şi ucraineană, au introdus şi comercializat ilegal în România însemnate cantităţi de ţigări provenind din Republica Moldova şi Ucraina, potrivit unui comunicat de vineri al DIICOT.
   
Ţigările erau introduse în ţară pe cale navală, pe Dunăre, fiind disimulate în barje de transport materii prime industriale care tranzitau judeţele Tulcea şi Galaţi. La limita judeţelor Brăila şi Ialomiţa, ţigările erau descărcate în bărci de mare viteză, cu ajutorul cărora erau transportate la mal. Ulterior, ţigările erau depozitate în imobile aparţinând membrilor grupării, din judeţele Galaţi, Brăila şi Ialomiţa, de unde erau distribuite şi vândute în mai multe judeţe de către alţi membri ai grupării.
   
În perioada iunie 2011-iunie 2012, membrii grupării au realizat nouă transporturi. La un singur astfel de transport, prin ascunderea într-un locaş special dintr-o navă, au fost introduse în ţară aproximativ 170.000 de pachete de ţigări mărcile "M.T", "Plugarul", "Doina" şi "Temp", având aplicate timbre de accizare ale Republicii Moldova.
   
De asemenea, în 13 iunie 2012, membrii grupării au introdus în ţară aproximativ 200.000 de pachete de ţigări.
   
Prejudiciul produs bugetului de stat prin sustragerea de la plata taxelor vamale a fost estimat la aproximativ 10 milioane de lei.
   
Cercetările în această cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, IPJ Galaţi, IPJ Brăila şi al lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi.
   

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close