Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii în şapte judeţe şi în Capitală, la 33 de persoane acuzate de fraudă bancară

Percheziţii în şapte judeţe şi în Capitală, la 33 de persoane acuzate de fraudă bancară

Percheziţii în şapte judeţe şi în Capitală, la 33 de persoane acuzate de fraudă bancară
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    23 Feb 2012   •   08:33

Douăzeci de percheziţii au loc, joi, în şapte judeţe şi în Capitală, fiind vizate 33 de persoane, între care zece aflate în penitenciar. Suspecţii sunt acuzaţi de fraude bancare. Cei zece deţinuţi, care ispăşesc pedepse în trei penitenciare din ţară, trimiteau sms-uri prin care păcăleau oamenii că ar fi câştigat diferite premii, iar pentru încasarea banilor cereau plata unei taxe.

O parte dintre suspecţi se cunoşteau, pentru că fac parte din acelaşi grup infracţional. Nu se ştie cum au ajuns telefoanele mobile la deţinuţi, în penitenciar.  Au fost indentificate peste 100 de victime până acum, iar prejudiciul total de peste 200.000 de lei.

Mai multe descinderi au loc la Constanţa, la locuinţele membrilor unei reţele specializate în falsificarea de acte pentru obţinerea de credite bancare, prejudiciul în acest caz fiind de cel puţin 300.000 de euro.

La acţiune participă ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, au fost făcute nouă descinderi, majoritatea în imobile situate în cartierul Piaţa Chiliei din Constanţa, fiind vizate 16 persoane care vor fi duse pentru audieri la sediul Poliţiei Constanţa.

Conform primelor date, gruparea respectivă era specializată în falsificarea de documente, în special adeverinţe salariale şi acte de angajare, pentru obţinerea de credite bancare.

Cercetările în acest caz se fac pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals.



 





×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close