Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la Institutul Fundeni. Sunt suspiciuni de fraudă cu medicamente pentru bolnavii de cancer

Percheziții la Institutul Fundeni. Sunt suspiciuni de fraudă cu medicamente pentru bolnavii de cancer

În dosarul deschis la cel mai mare spital din România sunt acuzaţii de înșelăciune, fraudă informatică, fals intelectual, substituire de produse. Vizaţi sunt mai mulţi medici ce nu ar fi administrat dozele complete pacienţilor, iar diferenţa era fie valorificată fie folosită în alte scopuri.

Percheziții la Institutul Fundeni. Sunt suspiciuni de fraudă cu medicamente pentru bolnavii de cancer
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   16:50

Surse din cadrul anchetei spun că mai mulţi medici de la Institutul Clinic Fundeni ar fi sustras medicamente scumpe, destinate bolnavilor de cancer, şi le-ar fi vândut. Însă, în documentele medicale ei treceau că tratamentele erau date pacienţilor.

În dosarul deschis la cel mai mare spital din România sunt acuzaţii de înșelăciune, fraudă informatică, fals intelectual, substituire de produse.

Poliţiştii ridică mai multe documente din birourile conducerii spitalului. Practic, vorbim de nişte percheziţii ce vizează mai multe cadre medicale ce nu ar fi administrat dozele complete pacienţilor, iar diferenţa era fie valorificată fie folosită în alte scopuri.

Faptele ar fi din noiembrie anul trecut. Rudele bolnavilor au fost şocate să afle că e posibil ca cei dragi să nu fi primit tratamentele potrivite.

"E un lucru f rău pentru pacienţi. Nu e normal", spune un pensionar.

"Nu e normal, dar asta se întâmplă la noi de obicei", mai spune cineva.

Reprezentanții spitalului s-au limitat să confirme ancheta printr-un comunicat, în care au precizat că verificările nu implică Insititutul Clinic Fundeni.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close