Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la CJ Prahova. Procurorii au ridicat trei cutii de documente şi au studiat acte de achiziţii publice

Percheziţii la CJ Prahova. Procurorii au ridicat trei cutii de documente şi au studiat acte de achiziţii publice

de M.Z.    |    20 Noi 2013   •   17:44
UPDATE - Procurorii DNA Ploieşti au ridicat trei cutii cu documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, unde au stat peste cinci ore. Procurorii au studiat acte de achiziţii publice care ar avea legătură cu dosarul în care este arestat Răzvan Alexe, inculpat şi într-un dosar de evaziune fiscală.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti au stat peste cinci ore la sediul CJ Prahova, în biroul unuia dintre cei doi vicepreşedinţi, Sebastian Danielescu, unde au studiat documentele pe care le-au solicitat, informează Mediafax.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Prahova Laurenţiu Rebega, procurorii au solicitat documente privind achiziţii publice făcute de instituţie în anii 2012 şi 2013, acte în care apare numele firmei Star T&D, care are contracte cu CJ Prahova.

Laurenţiu Rebega a precizat că, până în prezent, procurorii nu au solicitat documente care să vizeze contracte cu alte firme, menţionând că actele cerute au în vedere operaţiuni de deszăpezire a drumurilor judeţene, dar şi alte proceduri de achiziţie.

--------------------------------------------------------------------------------------

Procurori DNA se află miercuri, la sediul Consiliului Judeţean Prahova, instituţie condusă de Mircea Cosma, lider al filialei judeţene a PSD, de unde anchetatorii vor ridica mai multe documente, a declarat şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti.
 
"Se ridică nişte documente de la Consiliul Judeţean Prahova, însă în legătură cu ce dosar nu pot să vă spun", a declarat procurorul-şef al Serviciului teritorial Ploieşti al DNA, Gabriel Lucian Onea, potrivit Mediafax
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a afirmat că nu are cunoştinţă despre acţiunea pe care DNA o desfăşoară la sediul Consiliului Judeţean, că este în concediu şi că nu se află în Ploieşti. 
 
Acţiunea procurorilor DNA are loc în contextul în care săptămâna trecută a fost arestat pentru trafic de influenţă Răzvan Alexe, fiind acuzat că ar fi primit peste cinci milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.
 
"În perioada 2012-2013, Alexe Răzvan, lăsând să se creadă că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova (Mircea Cosma -n.r.), a pretins şi a primit de la administratorul unei societăţi comerciale - denunţător în cauză - sume de bani totalizând 5.204.005 de lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunţătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. şi neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunţătorului", se preciza într-un comunicat al DNA. 
 
Conform unor surse judiciare, lucrările în cauză se referă la reabilitarea unor drumuri judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.
 
În ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relaţiile pe care Răzvan Alexe le are cu fiul şi fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, publicând fotografii în care Alexe apare la nunta fiicei şefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc în urmă cu câţiva ani în Beirut. 
De asemenea, Răzvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi de alte şase persoane, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii făcute prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip "fantomă. 
 
Numele lui Alexa apare şi într-un dosar în care este urmărită penal Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului Prahova, ea fiind, totodată, preşedintele organizaţiei de femei a PSD Prahova. 
 
Fabioara Ionescu este acuzată de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în 2012, în perioada în care deţinea funcţia de director al Parcului Industrial Ploieşti, care este deţinut integral de Consiliul Judeţean Prahova.

Conform unui comunicat dat publicităţii luni de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, în anul 2012, când încă deţinea funcţia de director al Parcului Industrial Ploieşti, Fabioara Ionescu a făcut plăţi dinspre Parcul Industrial către cinci societăţi comerciale cu răspundere limitată, toate cu sediul în Ploieşti, "ceea ce a condus la influenţarea negativă a rezultatului fiscal asupra bugetului de stat".
 
 

×
Subiecte în articol: Mircea Cosma andreea cosma

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close