Antena 3 Actualitate Percheziţii la nivel naţional: 1.000 de persoane, vizate de FBI şi US Secret Service pentru fraude IT

Percheziţii la nivel naţional: 1.000 de persoane, vizate de FBI şi US Secret Service pentru fraude IT

de Antena3.ro    |    14 Iul 2011   •   08:11
Percheziţii la nivel naţional: 1.000 de persoane, vizate de FBI şi US Secret Service pentru fraude IT
Sursa foto: Foto: Intact Images

Aproape 120 de percheziţii au loc la această oră în Bucureşti şi în alte 7 judeţe. Sunt vizate 1.000 de persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare care se ocupa de fraude informatice.

Acţiunile sunt organizate împreună cu FBI şi US Secret Service.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, Serviciul Teritorial Craiova şi Biroul Teritorial Gorj au destructurat trei grupuri infracţional organizate, specializate în comiterea de fraude informatice pe site-urile de comerţ electronic, informează Mediafax.

Percheziţii domiciliare au loc pe raza municipiilor Bucureşti, Craiova, Târgu. Jiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşti, în scopul reţinerii membrilor grupurilor infracţionale şi a ridicării mijloacelor materiale de probă.

 


Astfel, s-a stabilit că în perioada 2009-2011, suspecţii au postat anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate (autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice).

Aceştia au indus şi menţinut  în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic Ebay şi Craigslist cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close