Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la Piatra Neamţ. Mai multe persoane sunt audiate în cazul Mararu

Percheziţii la Piatra Neamţ. Mai multe persoane sunt audiate în cazul Mararu

Percheziţii la Piatra Neamţ. Mai multe persoane sunt audiate în cazul Mararu
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Mar 2011   •   08:36

Razii la Piatra Neamţ, marţi dimineaţă. Sute de poliţiştii şi jandarmii percheziţionează mai multe locuinţe. Oamenii legii au căutat persoane care ar avea legături cu lumea interlopă.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, este vorba de 27 de percheziţii la mai multe adrese din Piatra Neamţ şi din alte localităţi din judeţ, vizând destructurarea unor grupări interlope. Oamenii legii au descins în locuinţe din Roznov, Săvineşti, Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ.

Mai multe persoane au fost duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău pentru audieri.
Pe 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu şi fratele lui, Bogdan, au fost împuşcaţi într-o cafenea din municipiu, de Cristian Chilat, în vârstă de 40 de ani, cunoscut ca Falău. În urma altercaţiei, Bogdan Mararu a murit, iar atacacatorul a fugit, spun anchetatorii. Cei doi fraţi erau cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din municipiu.

La începutul acestui an, procurorii de la instanţa supremă l-au pus sub acuzare în acest caz şi pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu. Acesta este acuzat de complicitate la omor deosebit de grav, fiind cercetat în libertate. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilat şi i-a spus că Gheorghe Mararu se afla în cafeneau unde a avut loc asasinatul.

La jumătatea lunii februarie, Mironescu a ajuns în stare gravă la Spital, după ce a fost lovit cu bâtele de patru persoane cu care a avut o altercaţie în trafic.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care a provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, a secretarului de stat Dan Fătuloiu, şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric.

×
Subiecte în articol: perchezitii audieri Piatra Neamț
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close