Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la șeful Oficiului pentru Spălarea Banilor. Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de studii

Percheziții la șeful Oficiului pentru Spălarea Banilor. Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de studii

Procurorii efectuează sâmbătă percheziții la casa șefului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, acesta fiind cercetat într-un dosar de înșelăciune.

Percheziții la șeful Oficiului pentru Spălarea Banilor. Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de studii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Oct 2020   •   10:20

UPDATE: Laurențiu Baranga a demisionat sâmbătă din funcția de președinte al Oficiului de Combaterea Spălării Banilor.

Activitatea se desfășoară la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Operațiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Laurențiu Baranga este cercetat într-un dosar de înșelăciune a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei

Suma reprezintă indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.

Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Laurențiu Baranga în funcția de șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, pe data de 5 septembrie 2020.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

 

 

×
Subiecte în articol: laurentiu baranga
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close