Antena 3 CNN Actualitate Percheziții masive la o grupare de evazionişti. Prejudiciul este uriaș

Percheziții masive la o grupare de evazionişti. Prejudiciul este uriaș

Percheziții masive la o grupare de evazionişti. Prejudiciul este uriaș
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    28 Noi 2017   •   09:51

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat marţi un număr de 16 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Sibiu şi Ilfov.

Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional, specializat în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al IGPR. 13 persoane vor fi conduse la audieri.

În perioada 2010 - 2016 suspecţii au creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale, prin intermediul mai multor societăţi comerciale.

În baza facturilor emise de societăţile „fantomă”, administrate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 6.852.575 lei, se mai arată în comunicat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: perchezitii procurori
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close