Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la Primăria Iaşi, într-un dosar din 2018. Mihai Chirica: "Am fost informat de această acţiune"

Percheziții la Primăria Iaşi, într-un dosar din 2018. Mihai Chirica: "Am fost informat de această acţiune"

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la Primăria orașului Iaşi, într-o cauză ce vizează suspiciuni de corupție. 

Percheziții la Primăria Iaşi, într-un dosar din 2018. Mihai Chirica: "Am fost informat de această acţiune"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Liviu Chirica
de Paul Ciurari    |    26 Ian 2022   •   11:23

Procurorii, însoţiţi de jandarmi, caută documente despre unele proiecte imobiliare, potrivit unor surse apropiate anchetei. 

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în comunicatul DNA.

Primarul Mihai Chirica: "Am fost informat de această acţiune"

"În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. 

Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. 

În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. 

Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort", a transmis primarul Mihai Chirica.

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica perchezitii Iași
Parteneri
Munca de acasă, avizată pentru angații cu copii de până în 8 ani!
x close