Antena 3 CNN Actualitate Pericol chimic pe DN7 Arad. Zeci de recipiente cu substanţe toxice au fost găsite abandonate pe marginea drumului

Pericol chimic pe DN7 Arad. Zeci de recipiente cu substanţe toxice au fost găsite abandonate pe marginea drumului

Pericol chimic pe DN7 Arad. Zeci de recipiente cu substanţe toxice au fost găsite abandonate pe marginea drumului
Sursa foto: Foto: www.sciencedaily.com-arhivă
de S.T.    |    12 Feb 2014   •   07:22

150 de recipiente pline cu substanţe chimice toxice au fost găsite abandonate pe o vale, lângă un drum naţional în judeţul Arad.

Substanţele, printre care clorura de cobalt sau cianura de fier, sunt folosite ca reactivi în laboratoare şi sunt extrem de periculoase pentru cei care le ating sau le miros.

Autorităţile locale au fost alertate de şeful ocolului silvic Radna, care a văzut recipentele de plastic aruncate pe marginea unei ape între localitătile Milova şi Lipova, la câţiva metri de DN7.

Pompierii au intervenit cu măşti de gaze şi cu un aparat special, care i-a avertizat pe specialişti că recipentele trebuie manevrate cu mare grijă.

Recipientele au fost puse într-un container metalic şi transportate la o unitate militară, urmând să fie distruse de o firmă specializată.

Între timp, politiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili de unde provin substanţele şi cine le-a abandonat pe marginea drumului.

×
Subiecte în articol: substante chimice pompieri
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close