Antena 3 CNN Actualitate Pericol de explozie la o staţie GPL din Bucureşti. Oamenii au fost evacuaţi

Pericol de explozie la o staţie GPL din Bucureşti. Oamenii au fost evacuaţi

Pericol de explozie la o stație GPL din cartierul Vitan-Bârzeşti din Bucureşti.

de Claudia Popovici    |    02 Sep 2023   •   19:06

Update 20:15: "Ne e frică cu bomba lângă casă" | Mărturia unui bărbat evacuat din zona staţiei GPL din Sectorul 3, Bucureşti

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate în această seară după ce în urma unui apel la 112 au fost semnalate scurgeri de gaze la o staţie GPL din Sectorul 3, Bucureşti. Oamenii spun că stau cu frică de când au văzut ce s-a întâmplat la Crevedia.

Update 20:00: Pompierii mențin perimetrul de siguranță pe raza de 100 m până la transvazarea încărcăturii.

La faţa locului este şi un echipaj CBRN pentru a face măsurători privind calitatea aerului. 

Update 19:15. Prefectul Capitalei anunţă că pericolul de explozie la staţia GPL din Sectorul 3 din Bucureşti a fost neutralizat.

"La momentul la care vorbim în urmă cu cinci minute, pericolul a fost neutralizat. Era vorba de niște scurgeri de gaz la supapa de supraplin. Au ajuns acolo proprietarul stației împreună cu ISU și acea scurgere de gaz a fost oprită.

În acest moment se așteaptă o societate specializată pentru a transvaza tot cazul care a mai rămas în rezervor în alt rezervor", a spus prefectul Capitalei la Antena 3 CNN. 

Pericolul a fost neutralizat prin montarea unui robinet de siguranță peste robinetul inițial. În acest moment nu se mai simte miros de gaze. 50 de persane au fost evacuate din zonă. 

Pericol de explozie la o staţie GPL din Bucureşti. Oamenii au foat evacuaţi

Alarma a fost dată prin apel al 112 care semnala scurgeri de gaze la o butelie de la o staţie GPL din zona Vitan-Bârzeşti din Sectorul 3, Bucureşti. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, iar oamenii au fost evacuaţi. 

Din primele informaţii staţia GPL fusese închisă în urmă cu trei zile pentru că era prea aproape de clădirile din zonă. 

Se acționează pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 3 din Bucureşti pentru evacuarea populației pe o raza de 100 m pentru siguranța acesteia până la remedierea situației. Cinci autospeciale de stingere acționează cu perdea de apă asupra buteliei care prezenta scurgeri de gaze. Misiunea este în dinamică.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close