Antena 3 CNN Actualitate Pericol de polei în această noapte! Alina Şerban, meteorolog ANM: "Avem precipitaţii care vin pe o masă de aer mai rece"

Pericol de polei în această noapte! Alina Şerban, meteorolog ANM: "Avem precipitaţii care vin pe o masă de aer mai rece"

Pericol de polei în această noapte, este anunţul de ultimă oră al meteorologilor. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare vremea se va răci şi va veni ninge.

Pericol de polei în această noapte! Alina Şerban, meteorolog ANM: "Avem precipitaţii care vin pe o masă de aer mai rece"
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    05 Dec 2021   •   14:13

Vine frigul în România, iar iarna se va instala treptat, în toate zonele ţării.

Meteorologii au emis o avertizare de aer polar care va cuprinde întreaga ţara

Temperaturile vor coborî spre noapte, lucru care va duce la apariţia poleiului.

Meteorologul Alina Șerban a prezentat, duminică, în exclusvitate la Antena 3, informaţii noi despre cum va fi vremea în următoarele ore.

"Atrag atenţia asupra unui fenomen destul de important care se poate produce în această noapte, respectiv depuneri de polei. Avem temperaturi uşor mai ridicate, precipitaţii spre seară, la noapte, dinspre regiunile vestice, sud-vestice, către cele nordice şi nord-estice. Precipitaţii sub formă de ploaie, de această dată în zonele joase de relief, chiar şi în zonele montane mai joase, care vin pe o masă de aer mai rece.

Zonele unde se vor înregistra temperaturi scăzute

Aceste precipitaţii se vor transforma treptat, pe măsură ce masa de aer rece avansează şi se vor transforma în ninsoare, în mare parte din zona montană. Acest lucru, cel mai proabil, în noaptea de marţi spre miercuri, atunci când şi temperaturile vor fi în scădere. Ne aşteptăm la maxime negative de această dată, în zona Moldovei, în zona de nord a ţării, prin despresiuni, cel mai probabil, în mijlocul acestei săptămân, miercuri", a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

×
Subiecte în articol: pericol polei Alina Şerban
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close