Antena 3 CNN Actualitate Pericol de poluare pe Dunăre după scufundarea unei barje cu îngrăşăminte chimice

Pericol de poluare pe Dunăre după scufundarea unei barje cu îngrăşăminte chimice

Pericol de poluare pe Dunăre după scufundarea unei barje cu îngrăşăminte chimice
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Dec 2010   •   12:11

Pericol de poluare pe Dunăre. Duminică dimineaţă o barjă sub pavilion moldovenesc s-a scufundat în zona localităţii Ghindăreşti, lângă Hârşova. Tot ce se ştie până acum este că barja transporta substanţe chimice. Pescuitul în zona afectată a fost interzis.

Potrivit Mediafax, barja făcea parte din convoiul unui împingător sub pavilion Republica Moldova şi s-a scufundat în Dunăre după ce s-a izbit de o stâncă.
   
Purtătorul de cuvânt al Căpităniei Zonale Galaţi, Virgiul Ciobanu, a declarat că incidentul s-a produs în jurul orei 04.00, iar barja făcea parte din convoiul împingătorului Orion, aflat în marş pe relaţia Ismail-Backa Palanka (Serbia).
   
În zona localităţii constănţene Ghindăreşti s-au rupt parâmele de legătură între danele doi şi trei, fapt ce a dus la desprinderea barjei din convoi, încărcată cu aproximativ 960 de tone de îngrăşăminte. Barja s-a lovit apoi de stâncile din zonă şi s-a scufundat.
   
Accidentul este anchetat de ofiţerii Căpităniei Hârşova, iar navigaţia în zonă a fost suspendată.
   
De asemenea, prefectul judeţului Constanţa a dispus convocarea comandamentului pentru situaţii de urgenţă pentru monitorizarea zonei, iar ca primă măsură a fost oprit pescuitul pe Dunăre.

 


×
Subiecte în articol: Dunare Republica Moldova poluare pescuit
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close