Antena 3 Actualitate Pericol mare de inundații la Galați, este Cod roșu pe mai multe râuri

Pericol mare de inundații la Galați, este Cod roșu pe mai multe râuri

de Georgiana Adam    |    20 Iun 2021   •   18:07
Pericol mare de inundații la Galați, este Cod roșu pe mai multe râuri
Sursa foto: Agerpres

O avertizare Cod roşu de inundaţii pentru judeţul Galați a fost emisă duminică de hidrologi şi este valabilă până la miezul nopții.

Astfel, în intervalul orar 17.45 - 24.00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui, Geru – bazin amonte confluență cu râul Suhu (afluenți ai Siretului), Corazel (afluent al Bârladului), județul Galați.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Călmățui – bazin superior.

După-amiaza, localităţile Umbrărești, Ivești, Grivița și Costache Negri din judeţul Galați s-au aflat sub avertizare Cod roşu de ploi torenţiale.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close