Antena 3 Actualitate Pericol de inundații! Județele vizate de avertismentul hidrologilor

Pericol de inundații! Județele vizate de avertismentul hidrologilor

de Adelina Miron    |    05 Ian 2022   •   12:46
Pericol de inundații! Județele vizate de avertismentul hidrologilor
Sursa foto: Hepta

Este pericol de inundații în mai multe zone din țară. La această oră hidrologii au emis cod galben și cod portocaliu ce vizează județele Satu Mare și Maramureș.

„Am menținut codul galben în cadrul acestei avertizări pe râurile Vișeu, Iza, Turla, Puldin, Maramureș, Tur, Satu Mare și Someșul Mare.

Am intervenit cu cod galben pe Tisa, sectorul aval intrarea în țară și am introdus codul portocaliu pe râul Tisa, pe sectorul aferent Valea Vișeului din județul Maramureș și Tur din județul Satu Mare, dar Turul este un sector îndiguit, fapt pentru care nu vor fi probleme deosebite.”, a transmis hidrologul Otilia Baciu pentru Antena 3.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râul Tisa – pe sectorul aferent S.H. Valea Vişeului, judeţul Maramureş.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close