Antena 3 CNN Actualitate "Rămâneam fără permis". Pericolul din spatele unui pahar cu socată pentru șoferii români

"Rămâneam fără permis". Pericolul din spatele unui pahar cu socată pentru șoferii români

Un poliţist român a verificat un mit despre sucul de socată care ar putea aduce o surpriză neplăcută unui şofer tras pe dreapta şi verificat cu aparatul etilotest.

"Rămâneam fără permis". Pericolul din spatele unui pahar cu socată pentru șoferii români
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Georgiana Adam    |    11 Iun 2023   •   14:55

"Nu am pus alcool sau ceva care aibă legătură cu alcoolul. Flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Și mai sunt, poate, două sau trei ingredient secrete, dar sigur nu conțin alcool", explică poliţistul Tavi Perțea în clipul de pe Tiktok.

La câteva secunde după ce a băut socata, rezultatul etilotestului arată 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Deci rămâneam fără permis, frate! Contravenție, amendă 1.305 lei și 90 de zile fără permis. Eram obligat să dau și testul de redobândire. Sincer să fiu, eu am făcut testul ăsta în glumă! Am zis că nu are cum să iasă de la socată!", spune bărbatul, uimit.

Peste cinci minute, aparatul alcooltest arată 0,00.

"Așadar, e bine să bem socată, dar să așteptăm câteva minute înainte să plecăm", sfătuiește Tavi Perțea.

@tavipertea Dacă ai rămas fără permis, descarcă aplicația „Redobandire permis by Tavi Pertea” de aici, atât pentru Android cât și pentru AppStore: https://bit.ly/redobandire Ai acces la: - chestionare asemănătoare cu cele din sala de examen - programul de la ghișeul Poliției in toată țara - afli dacă se majorează suspendarea in cazul in care pici testarea - afli ce documente îți trebuie la examen - afli dacă poți da testul in alt județ - afli pentru ce fapte ești obligat să dai testul(altfel se majorează suspendarea) - afli dacă poți da testul fără sa plătești amenda - afli dacă mai poți da testul după ce pierzi in instanță - afli de când se calculează suspendarea - afli când sunt șoferii începători obligați să dea testul - plătești o data și ai acces nelimitat - totul fara reclame deranjante *Dacă nu ești mulțumit, primești banii înapoi garantat, trebuie doar sa faci dovada plății* #tavipertea #politiaromana ♬ sunet original - Tavi Pertea

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close