Antena 3 CNN Actualitate PERICOL pe Dunăre! Autorităţile sunt în alertă, a fost convocat comandamentul de urgenţă

PERICOL pe Dunăre! Autorităţile sunt în alertă, a fost convocat comandamentul de urgenţă

PERICOL pe Dunăre! Autorităţile sunt în alertă, a fost convocat comandamentul de urgenţă
19 Mai 2014   •   10:56

Debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secundă până pe 22 mai, iar viitura va staţiona 4-5 săptămâni în România, existând un risc nu de depăşire a digurilor, ci de rezistenţă a acestora, a anunţat ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea.
   
El a precizat că nu se pune problema evacuării de localităţi şi că autorităţile sunt pregătite să intervină cu un milion saci de nisipi şi personal şi echipamente inclusiv din judeţele limitrofe celor dunărene vizate, urmând să fie solicitat şi sprijinul Armatei în caz de nevoie, potrivit.
   
Dragnea a arătat că, în ultimele zile, autorităţile române au primit foarte multe informaţii contradictorii din Serbia şi Bosnia, generate de faptul că evoluţia fenomenelor meteorologice a fost "sălbatică", cu intemperii nemaiîntâlnite, iar datele transmise nu puteau convinge că sunt reale.

În urma evoluţiei debitului apei pe Dunăre, premierul Victor Ponta a convocat comandamentul de urgenţă la Guvern pentru a discuta şi a lua măsuri în urma inundaţiilor.

România va trimite în Serbia şi Bosnia ajutoare pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi sprijinirea sinistraţilor, precum o pompă de apă, pături, apă şi alimente, a anunţat premierul Victor Ponta.
   
El a precizat că a avut deja o discuţie în acest sens cu omologul său sârb.
   
Duminică, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că România va trimite Serbiei şi, dacă este nevoie, Bosniei ajutoare materiale pentru inundaţii.

Guvernul va constitui la Craiova un centru regional de comandă pentru inundaţii, care va fi coordonat de către ministrul Administraţiei, vicepremierul Liviu Dragnea, având în subordine toate instituţiile implicate din zonă, a anunţat premierul Victor Ponta.
   
"Mai repede de o săptămână nu vom putea sta liniştiţi", a spus Ponta, arătând că viitura Dunãrii, din Serbia, prezintă un pericol extrem de ridicat.
   
La rândul său, vicepremierul Dragnea a precizat că de la Craiova va monitoriza în principal situaţia digurilor de pe Dunăre.

El a precizat că nu se pune problema evacuării de localităţi şi că autorităţile sunt pregătite să intervină cu un milion saci de nisipi şi personal şi echipamente inclusiv din judeţele limitrofe celor dunărene vizate, urmând să fie solicitat şi sprijinul Armatei în caz de nevoie.

×
Parteneri
Primele imagini exclusive din timpul atacului de la Padina!
x close