Antena 3 CNN Actualitate Pericol pe litoral: Mai mulţi turişti, la spital după ce au fost înţepaţi de dragonul de mare (VIDEO)

Pericol pe litoral: Mai mulţi turişti, la spital după ce au fost înţepaţi de dragonul de mare (VIDEO)

Pericol pe litoral: Mai mulţi turişti, la spital după ce au fost înţepaţi de dragonul de mare (VIDEO)
Sursa foto: Foto: lifestylewiki.com
27 Iul 2010   •   19:37

Pericol pentru turiştii aflaţi pe litoral. Mai multe persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Constanţa după ce au fost înţepate de dragonul de mare, un peşte veninos. Dacă nu sunt trataţi la timp, cei atacaţi de acest peşte pot face şoc anafilactic, iar în unele cazuri, înţepăturile pot fi chiar mortale.

Dragonul de mare este un peşte veninos care trăieşte în larg. Însă, din cauza schimbarilor climaterice, el a ajuns aproape de mal şi a înţepat mai mulţi turişti.

Opt persoane au ajuns până acum la spital după ce au fost înţepaţi de dragonul de mare. Cu toate acestea, autorităţile spun că nu avem de ce ne teme. Peştele dragon trăieşte în mod normal în largul mării, dar ploile torenţiale din ultima vreme l-au făcut să migreze spre mal.

Specialiştii spun că dragonul poate fi uşor confundat cu un guvid, diferenţa dintre specii fiind cei şase ţepi de pe spatele peştelui dragon, ţepi plin de venin, care afectează sistemul nervos. Specialişii marini spun că peştele nu atacă, ci doar se apară atunci când este atins.

În cazul în care rănile nu sunt tratate la timp, persoanele respective pot face şoc anafilactic, iar în unele cazuri, înţepăturile pot fi mortale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: litoral spital peste
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close