Antena 3 CNN Actualitate Imagini revoltătoare, pericol uriaş pe o magistrală importantă a CFR. Un bărbat a desfăcut şuruburile de la şină cu mâna liberă

Imagini revoltătoare, pericol uriaş pe o magistrală importantă a CFR. Un bărbat a desfăcut şuruburile de la şină cu mâna liberă

Un bărbat din Mehedinţi a arătat cât de şubredă şi de fragilă este calea ferată de pe magistrala care face legătura între București și Timișoara, după ce s-a filmat în timp ce desfăcea, cu mâna liberă, mai multe șuruburi de la şină.

Imagini revoltătoare, pericol uriaş pe o magistrală importantă a CFR. Un bărbat a desfăcut şuruburile de la şină cu mâna liberă
Sursa foto: Orșova Istorie-Arheologie | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2023   •   12:21

Imaginile au stârnit revolta oamenilor şi au fost surprinse în zona tunelului Bahna, inaugurat în 1967.

Bărbatul din Mehedinţi a dorit să vadă cât de bine sunt fixate şuruburile cu care sunt prinse şinele şi a descoperit, din păcate, că le poate desface uşor cu mâna.

Mai mult, traversele sunt complet distruse, iar calea ferată nu are nici măcar un parapet de protecţie, deşi Magistrala 900 este una dintre cele mai importante din ţară.

În fiecare zi, călătorii sunt expuşi unui pericol major, mai ales că punctul de trecere se află deasupra Dunării, iar în cazul unei deraieri, trenul ar ajunge direct în apă.

Citeşte şi: Un bărbat și o femeie au fost prinși în timp ce furau traverse de cale ferată cu un căruţ de cumpărături, în Bistriţa

Conform specialiștilor de la Clubul Feroviar Român, Magistrala 900 este una dintre cele mai periculoase căi feroviare din România, întrucât, aici, în 2020, erau cele mai multe restricții de viteză – 58 la număr.

Mai mult decât atât, nimeni nu verifică tonajul trenurilor care circulă pe căile ferate.

Restricțiile de viteză sunt impuse de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA în zonele unde sunt probleme cu linia, cu terasamentul, cu traversele, cu aparatele de cale sau cu structura de rezistență a unui pod.

Magistrala 900 este una dintre cele mai importante magistrale de pe rețeaua de căi ferate din țara noastră, făcând legătura între București și Timișoara.

×
Subiecte în articol: CFR
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close